Hoppa till sidans innehåll

Zinkens ishall rivs


Zinkens ishall rivs

Spelschemat för rinkbandyn var precis klart och skulle skickas ut till de 94 lagen som var anmälda till säsongen 2018-2019 när beskedet kom. Zinkens ishall stängdes med omedelbar verkan pga rasrisk. För oss innebar det att vi blev av med våra tider på Zinkensdamm men också att andra föreningar skulle ta över en hel del utav våra tider på Kärrtorps IP. Helt förödande för rinkbandyverksamheten i Stockholm.

Läs om Zinken i Mitti: https://mitti.se/sport/zinkensdamms-ishall-utdomd/

Kansliet, med Pontus i spetsen, började så snart vi fick detta besked att se över våra möjligheter. Samtal med andra kommuner och andra föreningar inleddes för att hitta ersättningstider och för att rädda säsongen. Vi bokade också in möte med idrottsförvaltningen för att diskutera lösningar.

Efter hårt arbete lyckades vi förhandla tillbaka en hel del utav de tider vi blivit av med på Kärrtorps IP och vi lyckades också hyra in oss i Solna vilket räddade våra morgonserier.

Enorm brist på idrottsytor - Korpen lågt prioriterat

 

Korpen är lågt prioriterade när det kommer till is- och halltider, detta trots att Stockholms stad i sitt idrottpolitiska program skriver "Stockholms stad ska arbeta för att alla invånare i Stockholm ska vara och förbli fysiskt aktiva. Stadens övergripande arbete syftar till att få fysiskt inaktiva i alla åldrar att börja idrotta/motionera." Vi anser att Korpen är en viktig aktör för att uppnå detta i vår stad.

I grunden är problemet att det råder stor brist på idrottsytor i Stockholm. I rapporten "Får vi ta plats?" kan vi läsa om antalet idrottsytor i Stockholm jämfört med Malmö och Göteborg. Att Zinkens ishall rivs innebär ännu större brist på isytor och det kan aldrig vara positivt för Korpen Stockholm och vår rinkbandyverksamhet men vi kommer inte ge oss utan en rejäl fight.

 

Stockholm vs Malmö Stockholm vs Göteborg
Bilder från Stockholmsidrotten

Uppdaterad: 19 DEC 2018 12:51 Skribent: David Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996380
E-post: info@korpenstockholm...