Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet


Ordförande har ordet

Ett nytt år är kommet och med det väntar en mängd roliga aktiviteter som ni medlemmar kan delta i och hjälpa oss att sprida rörelseglädje precis som vanligt. Alla aktiviteter, så som seriespel, cuper, träningar osv. hittar du genom att klicka dig runt på hemsidan. Här vill jag istället lyfta ett par fokusområden och viktiga händelser under 2020 som ni gärna får ta del av! 

Jämställd idrott är något vi brinner för och i det arbetet försöker vi öka andelen tjejer som är medlemmar i föreningen. I dagsläget är cirka 16% av våra medlemmar tjejer och så har det varit under några års tid trots att vi kämpat för att öka den siffran. Just nu pågår därför ett omtag kring hur vi ska fortsätta arbetet och vilka satsningar vi ska göra. En mer utförlig plan beslutas det om på årsmötet i mars.             

När vi ändå har årsmötet på tal vill jag passa på att slå ett slag för det. Årsmötet hålls den 26 mars i Idrottens hus i Skanstull och det är där du som medlem har störst chans att få din röst hörd och påverka vad som händer i föreningen. Min förhoppning är att vi kan öka deltagarantalet och att så många medlemmar som möjligt tar sig dit! Läs mer här

På årsmötet beslutas även vilka som kommer ingå i styrelsen de närmaste året/åren och skulle du vara intresserad av att arbeta i styrelsen är du välkommen att höra av dig till valberedningen för mer information.

I övrigt är företagsidrotten något vi vill utveckla och lägga mer fokus på. Det bör finnas potential att nå ut till fler företag och påverka dem till att vilja röra sig mer, framför allt med tanke på den rådande diskussionen om det stillasittande samhälle vi existerar i.

En nyhet för 2020 är att vi kommer begära ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för anställda, ledare och övriga personer som har uppdrag inom föreningen och där med har direkt kontakt med barn och ungdomar. Det är något som alla idrottsföreningar i Sverige ska göra i ett förebyggande syfte för idrottsrörelsen och beslutet fattades på Riksidrottsmötet 2019.

Gunilla Lindström
Ordförande i Korpen Stockholm

Uppdaterad: 04 FEB 2020 10:53 Skribent: David Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996380
E-post: info@korpenstockholm...