Hoppa till sidans innehåll

Information gällande fotbollssäsongen 2020


UPPDATERAD 2020-05-29, kl 16.31
Nytt besked från FHM - Beslut om seriestart i augusti kvarstår

Idag kom ett efterlängtat besked från Folkhälsomyndigheten att seniormatcher från och med 14 juni åter är tillåtet. Tyvärr kommer beslutet lite försent för att korpfotbollen i Stockholm ska kunna köras igång och spelas som vanligt. Den största anledningen till beslutet att starta säsongen i augusti är att det helt enkelt inte finns tillräckligt många speldagar och plantider för att genomföra ett ordinarie seriespel med dubbelmöten. Många lag har inte heller möjlighet att spela matcher i juli och vi hade inte kunnat förlänga säsongen till november/december eftersom det då inte finns tillräckligt många fotbollsplaner som är vinteröppna.

Vi hade såklart gärna sett att vi hade kunnat genomföra fotbollssäsongen som vanligt men tyvärr går inte det just nu. Vi förstår att många lag är besvikna men till er säger vi: se det som en möjlighet till en riktig försäsong. Det finns många lediga fotbollsplaner där ni kan träna och efter 14 juni kan också spela träningsmatcher. Många lag har Instagram och Facebook så ta chansen att utmana varandra så ni kommer taggade och väl förberedda när serierna drar igång i augusti.

Korpen National Cup
Med dagens beslut från Folkhälsomyndigheten kollar vi nu på om vi, på ett säkert sätt, kan genomföra Korpen National Cup i slutet av juni . Vi kommer kolla på hur vi kan hålla oss till de riktlinjer som finns och förhoppningsvis så blir Korpen national Cup av. Så snart vi har utvärderat situationen kommer vi återkomma med mer info.

StFF:s spelas också som enkelserier
Det är inte bara korpfotbollen som inte spelas just nu. Stockholms Fotbollförbund tog redan 27 april beslut om att ställa in vårsäsongen och spela merparten av sina serier som enkelserier. Även deras beslut står kvar. Det är nästan bara de ligorna som klassas som elit som kommer köra igång innan sommaren. Vi motionärer för vänta till augusti.


UPPDATERAD 2020-05-25, kl 15.50
Beslut om fotbollssäsongen - Uppskjuten till augusti

Korpen Stockholm har idag tagit det tråkiga beslutet att alla planerade seriematcher under vårsäsongen ställs in. Beslutet är fattat utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att inga tävlings- eller träningsmatcher för seniorspelare ska spelas just nu, detta för att minska smittspridning. Dagens beslut innebär att seriespelet istället kommer att starta i augusti.

Nuvarande spelschema/ Nytt uppdaterat spelschema

De spelscheman som nu finns tillgängliga på vår hemsida och i vårt IT-system är inte giltiga och kommer göras om utifrån de nya förutsättningarna. Det här kommer i många fall betyda att divisionerna spelas som enkelmöte, där vissa undantag görs där divisionen innehåller färre än sju lag. Vi kommer under de närmaste veckorna arbeta med att få till ett så bra spelschema som möjligt.

Beräknad seriestart

Första omgången beräknas spelas vecka 33

Återbetalningar/Fakturor

Vi kommer så snart som möjligt återkomma till alla lagledare via e-post med mer information kopplat till återbetalning av anmälningsavgifter för uteblivna matcher. I de fall där anmälningsavgiften ännu inte är betald kommer vi justera befintliga fakturor till korrekt belopp.

Lagledarträff

På grund av att vårsäsongen ställs in så flyttas även lagledarträffen som var tänkt att hållas imorgon, 26/5. Vi återkommer med nytt datum för lagledarträffen.

Korpen National Cup
Vi hoppas fortfarande att Korpen National Cup ska kunna genomföras i slutet av juni, dock med anpassningar efter FHM:s riktlinjer. Definitivt beslut fattas senast i mitten på juni.


UPPDATERAD 2020-05-07, kl 11.22
Beslut om fotbollssäsongen senast 25 maj - Start 31 maj eller uppskjuten till augusti?

Vi fortsätter att dagligen följa den rapportering som berör läget i samhället och hur det påverkar möjligheterna att starta vår fotbollssäsong enligt den plan som just nu ligger. Senast den 25 maj kommer vi ta ett beslut om fotbollssäsongen drar igång den 31 maj enligt nuvarande spelschema eller om vi tvingas ställa in allt spel under våren och starta i augusti istället. Om säsongsstarten skjuts till augusti så kommer det även innebära att alla serier ändras från dubbelmöten till enkelmöten. Vi kommer då informera alla anmälda lag om detta och även hur vi kommer hantera erlagda anmälningsavgifter.

Alla lagledare kommer hållas uppdaterade via e-post och vi kommer fortsätta informera här på hemsidan. 


UPPDATERAD 2020-04-16, kl 16.45
Nya besked från Folkhälsomyndigheten - Korpsäsongen i fotboll skjuts upp

Idag kom nya besked från Folkhälsomyndigheten om att seniorfotbollsmatcher inte bör spelas just nu. I och med detta besked så flyttas seriestarten i korpfotbollen fram, till att börja med 4 veckor, och beräknas starta 31 maj.

Vi har under hela den här processen sagt att vi följer de råd och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten utfärdar. Vi har sagt att om det kommer nya besked så kommer vi med kort varsel behöva ompröva vårt beslut att starta säsongen enligt vår ursprungsplan. När FHM idag meddelade att seniorfotboll inte bör spelas, så som läget ser ut i samhället idag, så följer vi självklart detta. Nytt datum för seriestart är 31 maj.

De spelscheman som nu finns tillgängliga på vår hemsida och i vårt IT-system är inte giltiga och kommer göras om utifrån de nya förutsättningarna. Det här kommer i många fall betyda att sommaruppehållet kommer kortas ner och att säsongen fortsätter lite längre in på hösten.

Om Folkhälsomyndigheten uppdaterar och ändrar sina riktlinjer kan vi återigen behöva ompröva och med kort varsel ändra nuvarande beslut. Vi kommer fortsätta informera här på hemsidan. Alla lagledare kommer också hållas uppdaterade via e-post.


UPPDATERAD 2020-04-03, kl 12.04
Hur påverkas fotbollssäsongen?

Vi arbetar just nu efter tesen att starta fotbollssäsongen i början på maj. Idrott kan vara en av många vägar genom den situation vi befinner oss i, vilket också Folkhälsomyndigheten betonar. Skulle situationen förändras och andra råd och direktiv meddelas från myndigheterna kommer vi givetvis ompröva vårt beslut. Vi kommer då i första hand se över möjligheten att flytta säsongsstarten och eventuellt förkorta säsongen. Om säsongen förkortas kommer en motsvarande del av anmälningsavgiften återbetalas. Om hela säsongen behöver ställas in återbetalas hela anmälningsavgiften. Vi kommer meddela alla anmälda lag via e-post när säsongen startar och vid eventuella förändringar

Hur håller sig Korpen Stockholm uppdaterade på läget?

Korpen Stockholm följer Folkhälsomyndighetens (FHM) presskonferenser för att löpande hålla oss uppdaterade kopplat till nuvarande samhällssituation. Vi har tagit del av och följer de riktlinjer som FHM har utfärdat. Vi håller oss också uppdaterade kring vad som gäller för idrotten genom Riksidrottsförbundet, Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet och Stockholms Fotbollförbund. Med det sagt och efter att ha genomfört en riskanalys kopplat till vår fotbollsverksamhet så planerar vi i dagsläget att starta vår fotbollssäsong utomhus enligt plan.

Varför spelas Korpen när t ex Allsvenskan ställs in?

Huvudargumentet till att förbundsserierna ställs in, är för att minska resor inom landet. I högre serier spelar även rekommendationen om en folksamling på max 50 personer in. Korpen Stockholms serier bedrivs på lokal nivå och oftast med väldigt lite publik. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar och matcher behöver inte ställas in med anledning av pandemin. Dock ska riskanalyser göras och utifrån dem behöver nödvändiga åtgärder införas.

Starka rekommendationer

  • INGEN ska spela med minsta lilla symptom på sjukdom. Oavsett om det är träningsmatch eller seriefinal!
  • Dela inte vattenflaskor
  • Avtackning efter match sker utan handskakning eller annan beröring.
  • Ha en bra dialog med motståndare och kansli om det uppstår en risk för Walkover.
  • Ha endast med spelare som ska delta i matcherna på plats för att minimera folksamlingen.

Vi ska på bästa sätt försöka bidra till att minimera riskerna för smittspridning, och samtidigt ta ansvar för folkhälsan. Men, återigen vill vi betona att om situationen skulle förändras och andra råd och direktiv meddelas från myndigheterna kommer vi givetvis ompröva vårt beslut.

Uppdaterad: 29 MAJ 2020 16:31 Skribent: David Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996380
E-post: info@korpenstockholm...