Hoppa till sidans innehåll

Seriespel


Seriespel i padel

Spela padel med Korpen

I Korpen Stockholm kan du spela seriespel i padel på Padel Zenter i Årsta, Padelverket i Spånga, Padelverket i Älvsjö, Every Padel i Kista, Padel United i Älvsjö (Stockholmsmässan), Padel United i Västerhaninge, Padel United i Rosersberg & WE Arlandastad. Vi arrangerar seriespel på vardagsmorgnar, vardagskvällar, söndagar och lunchtid på vardagar.

Arlandastad - WEHaninge - WAPKista - Every PadelRosersberg- Padel UnitedSpånga - PadelverketVästerhaninge - Padel UnitedÅrsta - Padel ZenterÄlvsjö - MässanÄlvsjö - Padelverket


Information om seriespelet höstsäsongen 2021

Nyheter hösten 2021

  • Golden point införs i seriespelet
  • Morgonserie på Padel United Stockholmsmässan
  • Lunchserie på Padel United Stockholmsmässan
  • Lunchserie på Padelverket i Spånga

Antal matcher

Lagen spelar en match per vecka och totalt 15 matcher under säsongen (om inget annat anges som information under den specifika serien)

Upplägg

Seriespelet tillämpar divisionsindelning beroende på hur lagen placerade sig föregående säsong. Lagen svarar även på en fråga gällande nivå vid anmälan som används för att placera in nya lag i lämplig division. Varje division innehåller 6 lag och efter fem spelade matcher görs upp och nedflyttning mellan divisionerna. På så sätt blir det jämnare matcher ju längre säsongen pågår. 

Matchformat

Speltiden är en timme och matchen spelas i 3 set. Lagen får poäng per vunnet set och delar på poängen vid ett set som inte hinner spelas klart. Se mer utförlig beskrivning under poängräkning.
 

Flytta match

Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra WO. Det är även okej att boka en egen tid att spela matchen på, se nedan. 

Boka egen tid

Matchen får spelas på en tid som lagen kommit överens om och bokat själva (behöver inte vara i samma hall som seriespelet spelas i). Maila ny speltid till This is a mailto link så kan vi justera tiden i spelschemat. OBS! matchen måste spelas innan sista speldag för den omgången av seriespelet så att det inte påverkar upp och nedflyttning mellan divisionerna. 

Spelklasser

Samtliga serier består av en öppen spelklass där alla är välkomna att delta. 

Matchbollar

Hemmalaget står för bollar till match.

Regler

Utförliga regler om hur padel spelas hittar du här

Resultatrapportering

Det är båda lagledarnas ansvar att rapportera in resultat, vilket görs enkelt via inloggning i systemet.
Senast två timmar efter match ska resultatet vara rapporterat.

Medlemskap

För att delta i Korpen Stockholms aktiviteter behövs också ett personligt medlemskap i Korpen Stockholm som kostar 50 kr/person. Medlemskapet köps av respektive spelare i vårt nya medlemssystem.

Bjud in spelare till ditt lag: Så här gör du!


För mer information

This is a mailto link eller ring 08-699 63 80

Uppdaterad: 24 JAN 2019 14:28 Skribent: David Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996380
E-post: info@korpenstockholm...