Hoppa till sidans innehåll

Seriespel


Seriespel i padel

Spela padel med Korpen

Padel kan beskrivas som en blandning av squash och tennis och spelas allt som oftast två mot två. Det är en perfekt motionsform för dig som gillar boll/racketsport och uppskattar att spela i lag. I Korpen Stockholm kan du spela padel på måndag- och tisdagmorgnar på Padel Zenter i Årsta.

Anmäl ert lag

Sista anmälningsdag 17 februari


Information om seriespelet

Anmälningsavgift

Ordinarie pris 3500kr/lag (vilket inkluderar 14 matcher per lag)

För att delta i Korpen Stockholms aktiviteter behövs också ett personligt medlemskap i Korpen Stockholm som kostar 50 kr/person. Medlemskapet köps av respektive spelare i vårt nya medlemssystem.

Bjud in spelare till ditt lag: Så här gör du!

Spelform

Detta seriespel är en morgonserie som spelas på Padel Zenter i Årsta på måndagar och tisdagar. Det är två mot två som spelas, men lagen får ha fler registrerade spelare och spela med olika spelare från gång till gång för att förhindra WO-matcher.

Speltiden är en timme och matchen spelas i 3 set. Lagen får poäng per vunnet set och delar på poängen vid ett set som inte hinner spelas klart. Se mer utförlig beskrivning under poängräkning.

Seriespelet startar med två divisioner med 8 lag i vardera division. Alla lag kommer att spela totalt 14 matcher vardera. Först möts lagen i en enkelserie vilket innebär 7 matcher per lag och serieomgång. De två bästa lagen i division 2 kommer där efter att flyttas upp i division 1 och de två lägst placerade lagen i division 1 kommer att flyttas ned i division 2. Serien börjar sen om på nytt och lagen spelar 7 matcher till vardera. Totalt blir det 14 matcher per lag innan sommaruppehållet.

Med reservation för ändringar beroende på hur många som anmäler sig.

Spelklass

En öppen klass för alla med divisionsinledning. Det kommer att vara två divisioner med 8 lag i varje division. Divisionsindelningen kommer baseras på en fråga om spelnivå i anmälan.

Speltid

Matcherna kommer att spelas på måndagar och tisdagar 06.00-08.00 och varje match pågår under en timme. Lagen spelar en match per vecka och matchtiderna kommer att fördelas jämnt där lagen kommer spela matcher både 06.00-07.00 och 07.00-08.00.

Under våren kommer seriespelet att pågå i totalt 14 veckor med start vecka 10. Det kommer vara uppehåll under påsklovet och serien tar slut innan midsommar.

Spelplats

Padel Zenter i Årsta. Hitta hit

Flytta match

Vi har fasta tider bokade på Padel Zenter och kan inte flytta matcher på grund av att spelare inte kan spela. Lagen bör därför har fler spelare registrerade för att förhindra WO. Det är även godkänt att låna in en spelare från ett annat lag. Det viktiga är att matchen blir av och att alla får spela så mycket som de betalat för. 

Regler

Utförliga regler om hur padel spelas hittar du här

Resultatrapportering

Det är båda lagledarnas ansvar att rapportera in resultat, vilket görs enkelt via inloggning i systemet.
Senast kl 10.00 dagen efter ska resultatet vara rapporterat.


För mer information

This is a mailto link eller ring 08-699 63 80

Uppdaterad: 24 JAN 2019 14:28 Skribent: David Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996380
E-post: This is a mailto link