Hoppa till sidans innehåll

Regler för seriespel i golf


Regler golf

Korpen Stockholms seriespel i Golf!

Spelet drar igång i maj. 1:an och 2:an (och 3:an i 5-lagsgrupperna) i varje grupp går vidare till slutspelet i augusti-september, som också är kval till finaldagen.

Med reservation för ändringar beroende på hur många lag som anmäler sig.

Regler

Serieindelning

Serieindelningen sker utifrån hur många lag som anmäler sig. Vid serieindelningen försöker vi se till att återkommande lag inte hamnar mot samma motståndare som föregående år samt att hemmamatcherna fördelas rättvist. Korpen Stockholms serieindelning går ej att ändra. 

Spelplats

Hemmalaget bestämmer spelplats och ansvarar för att kontakt tas med motståndarlaget i god tid innan spelperioden.

Matchflytt och WO

Om båda lagen vill flytta en match till senare matchtillfälle ska detta rapporteras in till Korpen Stockholm. En stark rekommendation är att alla matcher bokas in direkt när ni fått spelprogrammet. Observera att det går alldeles utmärkt att spela sin matcher före utsatt spelvecka om det passar er bättre tidsmässigt.

Hemmalag som ej tagit kontakt inom den utsatta tidsperioden förlorar matchen med 5-0. Om lagen inte kan hitta en speltid slutar matchen 0-0 och inget utav lagen får något poäng.

Poängberäkning

Spelformen är Bäst-Sämstboll poängbogey. Detta innebär att för varje hål jämförs den bästa och den sämsta poängen i laget med den bästa och sämsta poängen hos motståndarlaget. Spelarna spelar på sitt handicap och det är poäng som räknas, ej antal slag.

Exempel: I lag 1 spelar Kalle och Nisse, i lag 2 spelar Lisa och Alf. 
Vi följer deras match i 4 hål, se nedan:

  Lag 1 Lag 2 Matchpoäng
Hål 1 Kalle, 3 poäng  Lisa, 2 poäng  
  Nisse, 0 poäng Alf, 1 poäng 1-1
Hål 2 Kalle, 0 poäng Alf, 1 poäng  
  Nisse, 0 poäng Lisa, 0 poäng 0-1
Hål 3 Nisse, 3 poäng Lisa, 3 poäng  
  Kalle, 1 poäng Alf, 1 poäng 0-0
Hål 4 Nisse, 3 poäng Lisa, 2 poäng  
  Kalle, 2 poäng Alf, 1 poäng 2-0
Ställningen efter fyra spelade hål är 3-2 till lag 1

 

OBS! Matchen omfattar 18 hål och får sluta oavgjort. En enskild match kan vara avgjord innan sista hålet. Alla matcher skall dock spelas klart då summan poäng kan ha en avgörande betydelse i serietabellen. Alla poäng i matchen räknas, d.v.s. ingen kvittning av poäng.

Vid lika poäng i serien gäller följande ordning: poängskillnad, vunna bäst-/sämstbollar, inbördes möte.

Spelare

Varje lag har rätt att ha obegränsat antal reserver, dock är det endast 2 spelare som får deltaga för laget vid varje match, en spelare får tillhöra flera lag dock ej i samma division. Alla med officiellt handicap är välkomna. Spelarna registreras som medlemmar i Korpen Stockholm.

Greenfee

Lagen betalar sin egen greenfee. Korpen står för greenfee på finaldagen.

Resultatrapportering

Hemmalaget ansvarar för att resultatet rapporteras in till Korpen Stockholm, senast dagen efter genomförd match. Spelprogram, resultat och tabeller finns på hemsidan.

Slutspel

Slutspelets upplägg bestäms efter hur många lag som anmäler sig. Slutspelet inleds med ett kval och avslutas med en finaldag. I kvalet gäller Bäst-Sämstboll poängbogey. Vid oavgjort i en slutspelsmatch vinner laget som har lägst handicap totalt.

Spelformen under finaldagen kan komma att justeras beroende på hur många lag som går till final. Vanligtvis spelas bästboll, poängbogey. Spelplats kan variera från år till år. Speldag är vanligtvis en fredag med start runt lunch.

Hemmalag som ej tagit kontakt inom den utsatta tidsperioden förlorar matchen med 5-0. Om lagen inte kan hitta en speltid slutar matchen 0-0 och segraren lottas fram.

Övrigt

Avtåndsmätare är tillåtet att använda.


För mer information:
This is a mailto link

Uppdaterad: 04 SEP 2017 15:12
Skribent: David Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 80
E-post: This is a mailto link