Hoppa till sidans innehåll

FAQ


Toppbild_fotboll_796x220px.png

Frågor och svar

På den här sidan kan du hitta svar på en hel del utav de vanligaste frågorna vi får. Det är allt ifrån hur du anmäler ditt lag till hur du gör för att bjuda in dina lagkamrater till laget.


Anmälan, betalning, medlemskap, etc.

Att anmäla laget

Det görs enkelt här. Efter några få knapptryckningar är ni anmälda till årets korpfotbollssäsong!

Önskemål

Om ni har önskemål om en speciell spelplan, tid eller division så uppskattar vi om ni lämnar dessa under ”Eventuella önskemål” när ni gör er anmälan. Alternativt mejlar oss. Vi försöker tillgodose så många önskemål som möjligt men alla lag kommer inte bli 100% nöjda.

Betalning

Serieavgiften betalas med swish, kort eller faktura. Om ni väljer faktura som betalsätt så har ni 30 dagar på er att betala in den.

Värdekort

Om ni har ett värdekort så finns det laddat på er användare och kan aktiveras när du kommer till kundvagnen och ska välja betalsätt. (Just nu har vi en bugg som gör att man inte kan välja faktura när man använder sitt värdekort. Väljer du kort eller swish funkar det. Om du vill betala med faktura så ta bort värdekortet ur varukorgen och slutför ditt köp. Kontakta sedan oss så drar vi av summan av ditt värdekort)

Kan jag få ett kvitto på inbetald avgift?

Ja, det hittar du enkelt på din sida i medlemssystemet.

Friskvårdskvitto

Vi kan hjälpa dig att få friskvårdsbidrag från din arbetsplats. Kontakta oss på This is a mailto link för mer information.

Hur bjuder jag som lagledare in spelare till mitt lag när jag har skapat det?

Alla spelare som är med och deltar i seriespelet måste ha ett giltigt medlemskap och vara registrerade i laget. Det görs med några få klick. Här finns en guide för hur du som lagledare gör

Hur hittar vi nya spelare?

Ni kan använda vår spelarbank på Facebook. Där kryllar det av spelare som söker efter lag. 

Spelarregistrering och medlemskap

Man måste registrera sig på vår hemsida och betala medlemsavgiften på 50 kr/år för att få spela fotboll hos oss. Då blir man medlem i Korpen Stockholm och är då inte bara försäkrad under själva matchen utan även under resan till och från match. Att vara medlem innebär också att du får vara med och rösta på Korpen Stockholms årsmöte.

Kan vi avanmäla oss?

Enligt lag har ni 14 dagars ångerrätt. Vänligen kontakta oss på This is a mailto link om ni vill avanmäla laget. En obetald faktura räknas inte som en giltig avanmälan.

Seriestart, spelprogram, serieindelning etc.

Seriestart

Vi hoppas kunna blåsa igång säsongens första fotbollsmatcher i maj. Precis som alla andra följer vi utvecklingen i samhället och vi hoppas att den ökande vaccinationstakten och vårens antågande gör det möjligt för oss att spela utefotboll.

Spelschema, spelplan och tider

Om inget oförutsett inträffar så spelar ni alla matcher på samma spelplan och inom samma tidsspann. Spelschemat hittar du enklast i inloggat läge. Där kan ni även se kontaktuppgifter till domare och motståndare. Observera dock att enstaka matchflyttar kan ske med kort varsel. Vi skickar alltid ut info om det men ha alltid som vana att dubbelkolla matchprogrammet inför varje match så ni upptäcker eventuella förändringar i tid, dag eller plats.

Matchflytt

Vi kan tyvärr inte hjälpa lagen med matchflyttar under säsongen. Om ni ändå önskar flytta match rekommenderar vi att ni själva kontaktar andra lag i serien och byter speltider. Alternativet är att ni själva bokar ny tid via Idrottsförvaltningens bokningssida. Då behöver ni dock själva stå för plankostnaden. Glöm inte att meddela oss om ni flyttar en match.

Upp- och nerflyttning

Principen är att de två översta lagen i varje division går upp en division till nästkommande säsong medan de två nedersta flyttas ner. Undantag görs dock av olika skäl, bl.a. om ett lag önskar flyttas ner i divisionerna eller om flera lag högre upp i divisionerna hoppar av. Då flyttas fler än två lag upp för att fylla de lediga platserna till nästkommande säsong. Emellanåt placeras nya lag in efter önskemål snarare än att börja i lägsta.

Övrigt

Är det nödvändigt med siffror på tröjorna?

Ja. Det underlättar enormt för våra domare om alla spelare har nummer på tröjorna. Siffror behöver ni ha oavsett om ni har t-shirts i samma färg eller om ni köper riktiga matchtröjor från våra samarbetspartners Intersport och Craft. Till webshopen

Behöver vi närvara på lagledarträffen?

Ja om ni är ett nytt lag. Vi vill gärna att alla nya lag får samma information av oss både vad gäller hur det funkar i Korpen och att alla får tips och råd för att förenkla för er som lagledare. Lagledarträffen hålls i år i digital form. Mer information till alla anmälda lag kommer inom kort.

Träna fotboll

Är det möjligt att träna fotboll utan att spela match? Javisst! Vi har ledarledda träningar i olika bollsporter, däribland fotboll. Dit är man välkommen oavsett nivå eller förkunskaper. Läs mer här.

Vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa erat lag att fixa plantider för egen träning eller träningsmatch. Sådan tid bokar ni själva genom Idrottsförvaltningens bokningssida.

Arbetar Korpen något med jämställdhet och mångfald?

Absolut! Vi har flera projekt igång som syftar till att öka mångfalden i vår förening och göra den mer jämställd och jämlik. Vi vill att vår verksamhet ska vara öppen och välkomnande för alla! Läs mer här.


Har ni fler frågor ni vill ha svar på?
Kolla våra Regler samt Tävlingsbestämmelser.


För mer information

08-699 63 80 eller This is a mailto link

Uppdaterad: 11 MAR 2021 08:58 Skribent: Korpen Stockholm
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996380
E-post: info@korpenstockholm...