Hoppa till sidans innehåll

Fotboll 2016


Spela korpfotboll med oss! I Korpen Stockholm bjuds det på snygga mål, feltajmade brytningar, kvalificerade TV-räddningar, missade målchanser, stabila domarinsatser, bländande passningsspel och helt obegripliga missar.Silly Season-banner (utan Korpen)

Dags för en ny fotbollssäsong i Korpen Stockholm!

Sedan 2005 har antalet lag ökat från 477 till 759 st. Slår vi nytt rekord 2016?

Tillsammans med våra 375 lag i innefotbollen innebär det att mer än 14.000 personer spelar i våra sammanlagt över 1.100 fotbollslag!

Åldrarna på spelarna har också förändrats mycket på dessa år. Korpfotboll spelas inte längre av äldre män som sparkar varandra på benen (som nidbilden säger) utan lockar folk i alla åldrar, av olika kön och med skiftande bakgrund.

Klicka nedan för info om spelplaner, speltider osv. för respektive spelklass:

7-FOTBOLL
 
(konstgräs/grus)
7-FOTBOLL MORGON  (konstgräs)
7-FOTBOLL LUNCH  (konstgräs)
7-FOTBOLL FREDAG  (konstgräs)
7-FOTBOLL SÖNDAG  (konstgräs)
7-FOTBOLL UNGDOM  (konstgräs)
9-FOTBOLL  (konstgräs)
11-FOTBOLL  (konstgräs)

Årets fokuspunkter:

NY SPELKLASS!
Vi provar att dra igång en oldboysklass för er som är 45 år och över. Tisdagar på Stora Mossens IP spelas denna serie lite humoristiskt kallad Very Oldboys.

KORPEN STOCKHOLM SATSAR PÅ DAMFOTBOLLEN
Satsningen på damfotbollen går vidare. Ifjol togs beslutet av samtliga damserier ska spelas på konstgräs och på de bästa tiderna vi har. Detta för att premiera damlagen som annars alltför ofta åsidosätts. Vi drog även igång en rekryteringskampanj för att få fler kvinnliga domare vilket lett till att vi nu inte har längre bara har tre stycken utan åtta. Rekryteringskampanjen fortsätter under 2016 så är du intresserad av att börja döma fotboll i Korpen Stockholm, hör av dig till This is a mailto link. Vi står för utbildning och material.

FAIR PLAY
Vi fortsätter med vår Fair Play-kampanj för att förbättra klimatet på våra planer och få bort det ibland onödigt hårda spelet. Även om korpfotboll för många är större än en VM-final så är det trots allt motionsidrott det handlar om och vi vill minska risken för skador (även om antalet skador i Korpen är mycket lägre än vad många tror). Fair Play ska genomsyra allt det vi gör.

UPPTAKTSTRÄFF (klicka för mer info)
Innan seriestart kör vi vår årliga Upptaktsträff där vi snackar upp årets säsong, minglar med domare, spelare och Korpenanställda samt presenterar vinnarna i tävlingen ÅRETS KORPLAG. Onsdag 13 april smäller det på Colosseum under Tele2 Arena. Vi bjuder på pizzabuffé och avslutar med att kolla Champions League på storbild. OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn! 

LAGLEDARTRÄFF
Vi bjuder in alla lag till en träff där vi går igenom lagledarrollen och vad det innebär att hålla i ett korplag. Dessutom kommer ni få en hel del matnyttiga tips som förenklar för er. Lagledarträffen är obligatorisk för nya lag och går av stapeln onsdag 6 april i Folksamhuset i Skanstull. Efter lagledarträffen bjuder vi på en föreläsning om värdegrund och ledarskap med f.d. förbundskaptenen Tommy Söderberg.

KORPEN NATIONAL CUP  (klicka för mer info)
Förutom seriespelet arrangerar vi Korpen National Cup för åttonde gången. Cupen spelas 1-3 juli på Kärrtorps IP.

KORPEN STOCKHOLM FÖRETAGSCUP  (klicka för mer info)
Ta chansen att möta andra företag i en cup med mycket prestige! Fredag 22 april kör vi på Eriksdals BP. OBS! Denna cup är endast till för företag.

SPELA FOTBOLL I PRAG
  (klicka för mer info)
Om ni vill möta korplag från andra delar av Europa i en fotbollscup i Prag i sommar så är Pragues Barrel cupen för er!

SPELARBANKEN  (klicka för mer info)
Spelarbanken är till för dig som vill hitta ett lag att spela korpfotboll med och er som behöver fler spelare till ert korplag. För att undvika walkover kan ni även efterlysa spelare med kort varsel.

FOTBOLLSTRÄNINGAR  (klicka för mer info)
Träna ute- och innefotboll oavsett nivå eller tidigare erfarenhet.

KORPEN STOCKHOLM PÅ FACEBOOK  (klicka för mer info)
Ni har väl inte missat att Korpen Stockholm har en sida på Facebook? Där hittar ni bilder från våra evenemang och kan hålla er uppdaterade om vad som händer i Korpen Stockholms värld. Glöm inte att klicka på Gillaknappen om ni inte gjort det! Vi finns även på Instagram, Twitter, YouTube och LinkedIn.

KORPGLUGGEN 
(klicka för mer info)
Vi har även en avdelning på hemsidan kallad Korpgluggen. Det är en nyhetssajt som ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter och events samt följa lag, domare & ledare aktiva i Korpen Stockholm.

GRUS  (klicka för mer info)
Vårt uppskattade fotbollsmagasin Grus återkommer med sitt tredje nummer i maj. Det skickas ut per post till alla medlemmar så se till att ni registrerar alla era spelare i god tid så att ingen missar magasinet.

MATCHSTÄLL VIA INTERSPORT & NIKE  (klicka för att ta del av erbjudandet)
Korpen Stockholm har ett samarbetsavtal med Intersport & Nike som ger våra medlemmar ett stort mervärde. Bland annat har vi tagit fram ett erbjudande om matchställ till starkt rabatterat pris för våra korplag.

VÄRLDSMÄSTERSKAPET  (klicka för mer info)
I mellandagarna arrangerade vi en cup för integrering av nyanlända. Cupen blev en stor succé med över 80 deltagare och kommer tillbaka i sommar. Exakta detaljer är inte spikade än men håll utkik på hemsidan!

HBTQ-CERTIFIERING 
(mer info kommer)
Korpen Stockholm kommer under året påbörja en HBTQ-certifiering för att se till att vi arbetar systematiskt med rättighetsfrågor, likabehandling, bemötande och mänskliga rättigheter. 

OBS! Det finns fortfarande ströplatser kvar i serierna!
Maila till This is a mailto link för mer information.

Hör mer om vår korpfotboll i vår egna YouTubesatsning Studio Korpen:
För mer information:
Uppdaterad: 09 FEB 2018 11:59 Skribent: Henrik Teljfors

Snabblänkar

Matcher & Resultat

Manual

Matchställ

Matchställ


Följ oss på

Facebook-logga Instagram Svart Twitter

LinkedIn YouTube


Läs vårt magasin

Magasinet Grus


Samarbetspartners

Intersport (transparant)

Craft

TTEX

STIGA Bordtennis

hallmans

STIGA Padel

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996380
E-post: This is a mailto link