Hoppa till sidans innehåll

Regler


Regler boule

Korpen Stockholm boule följer de regler som finns utgivna av Svenska Bouleförbundet samt Korpen Stockholms gemensamma tävlingsregler. Båda finns att läsa via länk här nedan.

Korpen Stockholms gemensamma tävlingsbestämmelser

Svenska Bouleförbundets regelbok

 

Anpassningar för Korpen 

Reglerna nedan är förtydligande av boulens basregler samt uppförandet mot varandra.

Alla lag håller med egna klot och lillar. Varje set spelas till 13 och får vinnas med en poäng, vi spelar bästa av tre set i Korpen Stockholm

Varje lag får ha ett obegränsat antal spelare, men man kan bara spela i ett lag per serie. Spelare ska vara registerade i laget samt medlemar i Korpen Stockholm.
Spelarbyte får endast ske efter avslutat set.

Vi visar respekt för varandra och eventuella funktionärer, ha en respektfull ton och kroppspåk. Samarbeta med varandra och kom överrens innan match tex kan man börja ett set vid 7-7 för att hinna spela ut setet vid tidsbirst. hjälps åt att färdigställa banan etc.

Kom i tid och var förbereda, håll tiderna och kom ihåg att uppvärming, hämtning av kaffe och toalettbesök ska göras innan matchstart. 

 

Antal klot

Oavsett spelform, 3-spelare eller 2-spelare, äger varje spelare sina klot. Saknas det en spelare i tre spelet då saknas det två klot likaså saknas det en spelare i två spelet då saknas det tre klot.

Avslutade set

Bara avslutat set kan räknas in som vunnet set. Står det 1-1, två avslutade set, då räknas de in som poäng. Det skrivs in i tabellen som 1-1. Står det 4-3 eller 12-0 när spelet avslutas pga. tidsbrist är setet ej avslutat, dvs ogiltigt. Har lagen bara hunnit med ett vunnit set och det står 12-6 när matchen avbryts på grund av tidsbrist, har vi ett vunnit set. Det räknas in som 2-0 när det skrivs in i tabellen. Alla set går till 13, inget annat är giltigt.

Alla matcher startar på noll oavsett antal spelare som finns närvarande och spelform.

Det är vinnarlaget i varje match som ansvarar för att rapportera in resultatet i Korpens system. Om det vinnande laget av någon anledning inte har möjlighet att rapportera in resultatet så ansvarar de för att motståndarna gör detta deras ställe. 

Minutregeln

Minutregeln tillämpas strikt, det finns beräkningar att varje set tar ungefär 30 minuter. I den nämnda minuten ska även eventuell mätning till.. Beslut om mätning bör tas snabbt om man inte kan avgöra med ögonmått och samarbete med motståndarlaget. Påminn varandra om minutregeln, förhåller sig lagen till det då finns det utrymme för att klara av den korta tidsfristen.

Banor (inne)

Enligt bokningen i Stockholms stad är hage 1 den närmast planket (dvs bana 1 & 2  hos oss) och hage 2 (dvs bana 3 & 4 hos oss) i Liljehomlshallen

Slutspel

I slutspel gäller följande att kvalmatch tidsbegränsas, ca: 1 timme och 30 minuter (kan ändras på grund av de omständigheter som råder), match om brons och guld spelas ut i tre set, i den mån tid finns.

Vid samma poäng i grundserien gäller placeringsordning setskillnad, vunna set, inbördes möte

Påföljdskommitteen

Är ni missnöjda med motståndarnas uppträdande, anmäl det till kontaktpersoner för Boule Korpen.
Vid allvarligare förteelser gör en anmälan till Korpen Stockholms Påföljdskommittee - här hittar du hur
Påförljdskommitteen avgör vilken vikt anmälan har samt att vid allvarlig företeelse kan poäng avdrag ske och uteslutning bli följden. Finns det funktionärer på plats då ska missnöje tas upp med funktionären. Tävlingsledning på plats för frågan vidare till Disciplinnämnd.

 Uppdaterad: 29 AUG 2017 14:05
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996380
E-post: This is a mailto link