Hoppa till sidans innehåll

Regler bordtennis


Regler bordtennis

Läs även: Korpen Stockholms gemensamma tävlingsbestämmelser

Korpen Stockholms bordtennis spelas i 2-mannalag och matcherna spelas enligt Davis Cup-modell: 
2 singlar, 1 dubbel, 2 singlar. Vi spelar även 3-manna där vi går först till 6, en lagmatch kan även sluta 5-5.

Några utav de viktigaste reglerna

  • Vi spelar bäst av 5 set, först till 11 i varje set med minst två bollars skillnad
  • Man spelar inte i vit tröja
  • Man slår inte servern direkt ur hand, uppkast gäller
  • Vi tillåter licenserade spelare att spela i Korpens seriespel (dock max 1749p på gällande dataranking) Spelar man med en spelare med för hög ranking så förlorar man matchen på WO. 

I övrigt gäller Svenska bordtennisförbundets regler.

Matchprotokoll

Matchprotokoll tas med av varej lags lagledaren. Klicka här för att hämta ner 2-manna protokoll och här för 3-manna protokoll.

Skriv gärna ut några extra exemplar om något lag har glömt att ta med sig protokoll till en spelomgång. Matchen kan genomföras utan protokoll, bara ni håller koll på vem som ska möta vem. I 3-manna behöver ni hålla koll på om ni spelar på två bord eller tre bord. Det står i spelprogrammet vilka bord matcherna spelas på.

Matchprotokollen behöver ni inte spara. Däremot måste ni logga in här och registrera resultatet. Man spelar alltid ut hela protokollet så en 2-manna match kan sluta 5-0, 4-1 eller 3-2. I 3-manna går ni först till 6. En 3-manna match kan även sluta 5-5. Senast dagen efter kl 10.00 skall resultatet vara registrerat. Det räcker med att ett utav lagen registrerar resultatet. Ni kan göra det direkt efter spelad match via er smartphone.
I 3-manna kan ett lag spela med endast två spelare, 
dock så kommer laget att förlora singlarna på WO där den tredje personen skulle ha spelat.

Bollar

Bollar brukar nästan alltid finnas i hallen, men för att vara på säkra sidan rekommenderar vi att ni tar med er ett par bollar till varje match.

WO-avgift

WO-avgift delas ut om ett lag inte dyker upp till spel. WO-avgiften är 200kr per lagmatch som skickas ut via faktura. Om ett lag lämnar WO i tre lagmatcher så utesluts laget ifrån serien. Observera att det är två matcher per spelomgång. 

Om man inte får ihop folk till en match ska man göra följande:

  1. Verkligen försöka höra runt med alla man känner om det inte finns någon som kan spela. I nästa steg kan du skriva ett inlägg i spelarbanken (ser mer info längre ner)
  2. Spelarbanken brukar lösa detta problem, skulle inte de häller gå så gör följande:
  3. Kontakta motståndaren via telefon/mail/sms att ni lämnar WO. Om ni har tur så kan ni försöka hitta ett nytt speldatum i samråd med motståndarna. Då måste ni själva boka hall (och stå för den kostnaden, förslagsvis Enskede Rackethall). Motståndarna kan dock välja att tacka nej till matchflytt och då blir det WO förlust istället.
  4. Om nytt speltillfälle väljs så skall speldag, speltid och hall meddelas kansliet på This is a mailto link innan matchen. Är detta ej beslutat innan matchen så blir det WO. Kontaktuppgifter till era motståndare finner ni när ni loggat in i KIT (samma inloggning där ni rapporterar matchresultat)
  5. Blir det WO maila kansliet på This is a mailto link och meddela WO.
  6. WO-avgift på 200kr per lagmatch betalas oavsett om man hört av sig eller inte. 


OBS! Om ni behöver en ersättare kan vi ifrån Korpen hjälpa till. Detta genom vår Spelarbank.

Uppflyttning och nedflyttning

I samtliga serier garanteras de två bästa uppflyttning. I vissa fall får man flyttas upp mer än en division. Men det är ingen garanti. Det händer även att lag 3 och lag 4 ifrån en serie flyttas upp. När det gäller nedflyttning så flyttas det två sämst placerade lagen i serien ner en division.

Övrig info

Lag som spelar i Liljeholmshallen på onsdagar måste ställa upp borden och rulla dem mot väggen efter sista spelad singelmatch i er lagmatch. Detta p.g.a av att hallen storstädas på fredagmorgon.

Vi spelar även ett slutspel, kallas för Champions League, efter varje avslutad säsong. Till slutspelet går de bäst placerade lagen från de olika divisionerna. Mer info kommer via mail under säsongen.

För mer information

This is a mailto link eller ring 08-699 63 80

Uppdaterad: 17 SEP 2018 13:42 Skribent: David Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996380
E-post: This is a mailto link