Hoppa till sidans innehåll

Regler bordtennis


Regler bordtennis

Läs även: Korpen Stockholms gemensamma tävlingsbestämmelser

Korpen Stockholms bordtennis spelas i 2-spelare och matcherna spelas enligt Davis Cup-modell: 
2 singlar, 1 dubbel, 2 singlar. Vi spelar även 3-spelare där vi går först till 6, en lagmatch kan även sluta 5-5.

Några utav de viktigaste reglerna

  • Vi spelar bäst av 5 set, först till 11 i varje set med minst två bollars skillnad
  • Det är ej tillåtet att spela i vit tröja
  • Det är ej tillåtet att slå servern direkt ur hand, uppkast gäller
  • Vi tillåter licenserade spelare att spela i Korpens seriespel (dock max 1749p på gällande dataranking). Spelar man med en spelare med för hög ranking så förlorar man matchen på WO. 

I övrigt gäller Svenska bordtennisförbundets regler.

Matchprotokoll

Matchprotokoll tas med av varje lags lagledaren. Klicka här för att hämta ner 2-spelare protokoll och här för 3-spelare protokoll.

Skriv gärna ut några extra exemplar om något lag har glömt att ta med sig protokoll till en spelomgång. Matchen kan genomföras utan protokoll, bara ni håller koll på vem som ska möta vem. I 3-spelare behöver ni hålla koll på om ni spelar på två bord eller tre bord. Det står i spelprogrammet vilka bord matcherna spelas på.

Matchprotokollen behöver ni inte spara. Däremot måste ni logga in här och registrera resultatet. Man spelar alltid ut hela protokollet så en 2-spelare match kan sluta 5-0, 4-1 eller 3-2. I 3-spelare går ni först till 6. En 3-spelare match kan även sluta 5-5. Senast dagen efter kl 10.00 skall resultatet vara registrerat. Det räcker med att ett utav lagen registrerar resultatet. Ni kan göra det direkt efter spelad match via er smartphone. I 3-spelare kan ett lag spela med endast två spelare, dock så kommer laget att förlora singlarna på WO där den tredje personen skulle ha spelat.

Bollar

Bollar brukar nästan alltid finnas i hallen, men för att vara på säkra sidan rekommenderar vi att ni tar med er ett par bollar till varje match.

Spela i flera lag

Det är tillåtet att representera flera lag, dock inte i samma serie. Spelar man i flera lag måste man vara registrerad för samtliga lag.

I undantagsfall kan det vara tillåtet att hoppa in för ett lag i samma serie om laget saknar spelare, dock måste motståndarna gå med på inlåningen. Gör de inte det får inlåning ej ske.

Vid inlån av spelare på plats så är det lagets skyldighet att registrera den inlånade spelaren i sitt lag. Annars räknas spelaren som okvalificerad vilket om det upptäcks renderar i att laget förlorar den aktuella matchen med 0-5.

WO-avgift

WO-avgift skickas ut om ett lag inte dyker upp till spel. WO-avgiften är 200kr per lagmatch som skickas ut via faktura. Om ett lag lämnar WO i tre lagmatcher så utesluts laget ifrån serien. Observera att det är två matcher per spelomgång. 

Om ni inte får ihop folk till en match ska man göra följande:

  1. Försöka höra runt med folk ni känner om det inte finns någon som kan spela. I nästa steg kan du skriva ett inlägg i spelarbanken (ser mer info längre ner).
  2. Spelarbanken brukar lösa detta problem, skulle det inte hjälp, gör följande:
  3. Kontakta motståndaren via telefon/mail/sms att ni lämnar WO. Om ni har tur så kan ni försöka hitta ett nytt speldatum i samråd med motståndarna. Då måste ni själva boka hall (och stå för den kostnaden, förslagsvis Enskede Rackethall). Motståndarna kan dock välja att tacka nej till matchflytt och då blir det WO förlust istället.
  4. Om nytt speltillfälle väljs så skall speldag, speltid och hall meddelas kansliet på This is a mailto link innan matchen. Är detta ej beslutat innan matchen så blir det WO. Kontaktuppgifter till era motståndare finner ni när ni loggat in i KIT (samma inloggning där ni rapporterar matchresultat)
  5. Blir det WO så maila kansliet på This is a mailto link och meddela WO.
  6. WO-avgift på 200kr per lagmatch betalas oavsett om man hört av sig eller inte. 


OBS! Om ni behöver en ersättare kan vi ifrån Korpen hjälpa till. Detta genom vår Spelarbank.

Uppflyttning och nedflyttning

I samtliga serier garanteras de två bästa uppflyttning. I vissa fall får man flyttas upp mer än en division, men det är ingen garanti. Det händer även att lag 3 och lag 4 ifrån en serie flyttas upp. När det gäller nedflyttning så flyttas det två sämst placerade lagen i serien ner en division.

För mer information

This is a mailto link eller ring 08-699 63 80

Uppdaterad: 17 SEP 2018 13:42 Skribent: David Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996380
E-post: info@korpenstockholm...