Hoppa till sidans innehåll

Seriespel


Seriespel i badminton

Spela badminton med Korpen

Korpen Stockholm arrangerar seriespel i badminton. Varje år spelas två säsonger med start i januari och i september. Nedan kan ni läsa om hur ni går tillväga för att anmäla ett lag och vad som gäller för innevarande och kommande säsong.


Våren 2021

Anmälan stängd

Maila This is a mailto link för att bli uppskriven på reservlista

Viktig info gällande riktlinjer kopplat till Covid-19


Vårsäsongen startar 4 mars

Vårsäsongen kommer att starta i början av mars och pågå fram till midsommar. Det är med anledning av pandemin som starten är försenad. Vi kommer också behöva begränsa antal lag som kan anmäla sig till 40 st.

Information om seriespelet 

Frescati & Skanstull

  • Speldag: Torsdag (varannan vecka)
  • Spelplatser: Badmintonstadion och Frescatihallen
  • Speltider: 18.30-21.00 (en timme per tillfälle)
  • Avgift: 2000kr/lag

Division 1 & 2 spelar på Badmintonstadion i Skanstull. Division 3-5 spelar i Frescatihallen vid Universitetet. 

Medlemsavgift

För att delta i Korpen Stockholms aktiviteter behövs också ett personligt medlemskap i Korpen Stockholm som kostar 50 kr/person. Medlemskapet köps av respektive spelare i vårt nya medlemssystem.

Bjud in spelare till ditt lag: Så här gör du!

Klasser och divisioner

En öppen klass, oavsett kön.

Divisionsindelning baseras på föregående säsongs resultat samt eventuella önskemål. Nya lag palceras i regel i lägsta divisionen. Vi strävar efter ha 8 eller 9 lag i varje division (med reservation för undantag beroende på antalet anmälda lag).

Tävlingsform

Seriespel för lag med 2 spelare och upplägget är "en halv Davis", d.v.s varje lagmatch innefattar 3 matcher: 2 singlar och 1 dubbel. Varje match spelas i 2 set.

Det spelas två matcher samtidigt på tre banor, vilket innebär att den ena lagmatchen inleder med dubbel och den andra lagmatchen inleder med singlar.

Exempel

Blåa laget - Gula laget

Kalle - Pelle   1-1   (21-18, 10-21)
Johan - Niklas  0-2  (14-21, 11-21)
Kalle/Johan - Pelle/Niklas  2-0  (21-19, 24-22)

Denna lagmatch slutar 3-3 och delad poäng. Varje set räknas som ett poäng i lagmatchen. En lagmatch kan alltså sluta 6-0, 5-1, 4-2 eller 3-3. Varje set spelas till 21 (vinna med två bollar om det står 20-20)

Walk-over

Motståndarna måste kontaktas vid eventuell WO och kontaktuppgifterna hittar ni genom att klicka er in på matchen i inloggat läge. Resultatet rapporteras som 6-Walkover.

Lagen får ha hur många spelare som helst registrerade i laget för att förhindra WO. Det går även att hitta ersättare via vår spelarbank på facebook. 

Flytta match

Är endast tillåtet om motståndarna går med på flytten. Om en matchflytt ska godkännas så måste matchflytten ha gjorts INNAN utsatt speldatum. Laget som behövde flytta matchen betalar själva för banhyra och mailar nytt speldatum och tid till This is a mailto link.

Resultatrapportering

Det är lagledarnas ansvar att rapportera in resultatet i matchen, vilket ska vara gjort senast 10.00 dagen efter match. logga in för att rapportera resultatet.

Regler

Klicka här för att läsa mer specifikt om reglerna


För mer information

This is a mailto link eller ring 08-699 63 80

Uppdaterad: 27 AUG 2018 15:11 Skribent: David Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996380
E-post: info@korpenstockholm...