Hoppa till sidans innehåll

Regler


Regler badminton

Läs även: Korpen Stockholms gemensamma tävlingsbestämmelser

Spelordning

Varje delmatch spelas i två set och först till 21 eller tills någon vunnit med 2 poäng.Seten spelas som längst till 30 och det går att vinna ett set med 30-29. Delmatcherna får spelas i valfri ordning. När 2 lagmatcher skall spelas på 3 banor inom 1 timme spelas emellertid den ena lagmatchens dubbel och den andra lagmatchens 2 singlar först. Därefter skiftar man så att den andra dubbeln och de 2 andra singlarna spelas. Då två banor angivits för 1 lagmatch spelas den på dessa två banor inom 1 timme.

Avbryta pga tidsbrist

Är sista delmatch ej klar inom utsatt tid och det inte finns möjlighet att spela klart matchen får den avbrytas och det lag som då leder setet tilldelas vinsten, är ställningen lika spelas till nästa poäng, som då blir vinnande.

Walkover

Vid W.O. får segrande lag tillgodoräkna sig 6-0 i set. Det lag som ej dök upp faktureras 300kr. 

Samtliga spelare i laget skall infinna sig på planen vid angiven tid. Spelare eller lag som ej infunnit sig inom 10 minuter efter angiven tid i spelprogrammet, förlorar på W.O.

Tre lämnade W:O innebär uteslutning

Resultatrapportering

Båda lagen är gemensamt ansvariga för att resultat införs i tabellen senast dagen efter spelad match. Det är inte obligatoriskt att föra matchprotokoll men det rekomenderas.

Bollar

Bollarna bekostas av spelarna. Antingen fjäder- eller plastboll får användas, om lagen ej är överens så bestämmer hemmalaget matchboll. Hemmalaget ansvarar också att ta med egna bollar. Bollarna ska vara godkända för tävlingsspel. Det obligatoriskt med fjäderboll i högstaligan (Div 1).

Skada eller sjukdom 

Spelare, som på grund av skada eller sjukdom ej kan slutföra påbörjad delmatch utan avbrott, kan inte ersättas med reserv. Som spelare är du försäkrad vi Folksam. Läs mer om försäkringen.

Flytta matcher 

Det är tillåtet att skjuta upp matcher om motståndarlaget samtycker till detta. Annars blir det W.O. För att en match ska få ett godkännande om matchflytt så behöver ni komma överens om ny speltid, dag och plats innan utsatt matchdatum. Har kansliet ej fått information om det nya speldatumet innan matchdatumet så förlorar laget som inte kunde spela på W.O. 

Vi matchflytt så bekostar lagen banhyrorna själva och meddelar kansliet nya speltiden så detta kan ändras i spelschemat. Enklast är att maila till This is a mailto link

För mer information

This is a mailto link eller ring 08-699 63 80

Uppdaterad: 08 SEP 2017 08:32 Skribent: David Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996380
E-post: info@korpenstockholm...