Hoppa till sidans innehåll

Seriespel våren 2018


Seriespel innebandy

Spela innebandy med Korpen

Korpen Stockholm arrangerar seriespel i innebandy. Varje år spelas två säsonger med start i januari och i september. För att ni ska hitta en serie som passar er finns det olika spelklasser och spelplatser att välja på. Nedan kan ni läsa om hur ni går tillväga för att anmäla ett lag och vad som gäller för innevarande och kommande säsong.

Våren 2018

Vårens seriespel i basket pågår januari - april. Spelschema  kommer i mitten/slutet på december och faktura skickas ut till alla anmälda lag i början/mitten på januari.

Anmäl ert lag

Sista anmälningsdag är förlängd till tisdag den 5 december


Information om seriespelet

Anmälningsavgift

3-manna 2900 kr
6-manna 3900 kr   

Nya lag betalar förutom anmälningsavgiften även en WO-pott på 600 kr.
Sker via faktura som skickas ut ca en månad innan seriestart. 

Spelformer

  • 3-spelare (utan målvakt)
  • 3-spelare (med målvakt) 
  • 6-spelare (med målvakt)

Spelplatser

  • 3-spelare serierna spelas i Liljeholmshallen på söndagar. Vi har även en måndagskvällsserie i Skarpnäckshallen för 3-manna utan målvakt (på små mål).
  • 6-spelare serierna spelas i Liljeholmshallen, Gubbängshallen eller Kanalhallen (Skanstull) på söndagar. Vi har även en 6-spelare serie i Sollentuna (Häggvikshallen) kl 19-22 på söndagar.

Speltid

Speltiden är 1 x 25 min. Lagen spelar två matcher per speltillfälle. Normalt sett gäller dubbelserie med 8 lag i varje division, vilket ger 7 speltillfällen och 14 matcher under en serie.

Slutspel

Säsongen avslutas med ett slutspel, vilka lag som går till slutspel meddelas i början av säsongen.

Domararvode

Domararvodet betalas direkt till domaren före varje match.

  • 3-spelare serierna: 80 kr/lag och match.
  • 6-spelare serierna: 160 kr/lag och match.

Från 1 april 2017 skall alla domarna i Korpen Stockholm ha Swish. Man kan fortfarande betala kontant om man vill.

Vad är WO-pott?

Alla lag måste ha en innestående WO-pott på 600 kronor. WO-potten är en deposition och betalas första spelsäsongen. Avgiften står sedan kvar från säsong till säsong om WO (walk-over) ej lämnas, och återfås på begäran upp till 12 månader efter serieslut om laget slutar spela i Korpen. Om laget lämnar WO drar Korpen 300 kr från potten, lämnar laget 2 WO dras alltså hela beloppet, 600 kr. Om laget efter detta vill fortsätta spela måste en ny pott på 600 kr betalas.

Syftet med WO-potten är dels att preventivt motverka att lag lämnar WO, dels att täcka de kostnader som uppstår i samband med WO-matcher, främst ersättning till domare.

Skytteliga/assistliga

Efter varje spelad match kan lagledaren logga in och registrera vilka som gjort mål och assist. Detta skapar sedan en poängliga för egna laget men även med de övriga lagen i serien. Det är frivilligt att vara med i poängligan, men desto fler som är med, desto roligare.

Medlemsskap/ Försäkring

Anmälningsavgiften inkluderar medlemsskap i Korpen Stockholm samt olycksfallsförsäkring hos Folksam för upp till 25 spelare/lag. Folksam erbjuder bättre villkor för försäkringstagarna än många andra aktörer på marknaden.

Regler

Spelregler är Svenska Innebandyförbundets och Svenska Innebandyligans regler med vissa undantag. För mer info: se länken "Regler" i vänstermenyn på den här sidan.

Spelarbank

Känner du till vår spelarbank? Det är en facebookgrupp där lag kan söka spelare och spelare kan söka lag. Klicka här för att komma dit.

Lagledarträff

Inför varje säsong har vi en lagledarträff. Den är obligatorisk för alla nya lag i serien men alla är välkomna. Träffen är för lagledare och vice lagledare. För att anmälan dig till lagledarträffen, klicka här. Inbjudan skickas även ut till alla anmälda lag innan säsongen.


För mer information

This is a mailto link eller ring 08-699 63 84

Uppdaterad: 13 DEC 2017 11:12
Skribent: Henrik Teljfors
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 80
E-post: This is a mailto link