Hoppa till sidans innehåll

Påföljdskommittén


I Korpen Stockholm har vi en påföljdskommitté som består av spelare och domare från olika idrotter samt en adjungerad sekreterare från kansliet. Kommittén har mandat från styrelsen att ta beslut i tävlings- och bestraffningsärenden inom alla idrotter i vår förening. Kommittén träffas ca varannan vecka och deras beslut skickas ut via mail till både anmälaren (domaren), den anmälde spelaren och lagledarna i de två lag som spelade matchen.

Eftersom vi bedriver motionsidrott där skaderisken ska vara låg utdömer vi generellt sett hårdare straff än ex. Stockholms Fotbollförbund. Detta för att motverka dåligt uppförande och alltför hårt spel. 

Både anmälaren och den anmälde spelaren kan överklaga beslutet till Korpidrottsnämnden.

Läs mer om Påföljdskommitténs arbete här

En lista över de aktuella avstängningarna hittar du här


Vad vi förväntar oss från domarna:

Alla grova förseelser ska anmälas till Påföljdskommittén. Med grov förseelse räknas direkt rött kort i fotboll, matchstraff 2 i innebandy och grovt matchstraff i rinkbandy. Lindriga utvisningar (två gula kort, ej riktat könsord i fotboll eller matchstraff 1 i innebandy) ska inte anmälas utan där får spelaren bara en matchs automatisk avstängning. Om domaren inte skriver en anmälan kan hen bli avstängd under en tid från att döma.

Incidenter där lag eller spelare betett sig illa men som inte så pass grovt att det är anmälningsbart ska rapporteras till den ansvarige för respektive idrott. Detta för att kunna meddela laget att detta uppförande inte är förenligt med Korpens värderingar samt för att kunna skicka ut en matchkontrollant. Vi tror mycket på detta sätt att arbeta för att minska antalet allvarliga incidenter.

Blanketten för Anmälan om grov förseelse hittar du här

En anmälan per anmäld spelare, är två spelare anmälda måste två blanketter fyllas i. Om du som domare behöver hjälp med att fylla i en anmälan, vänligen kontakta respektive lagidrottsansvarig på kansliet.


Tack för er hjälp för att få ett bättre klimat på våra planer!


För frågor eller mer information om Påföljdskommitténs arbete:
MAILA HÄR eller ring 08-699 63 88

Uppdaterad: 2017-07-04 19:50
Skribent: Julia Allansson
Epost: Adressen Gömd

Snabblänkar

Matcher & Resultat

Matchställ


Följ oss på

Facebook-logga Instagram Svart Twitter

LinkedIn YouTube


Läs vårt magasin

Magasinet Grus


Samarbetspartners

Intersport (transparant)

NIKE (transparant)

TTEX

Butterfly

Cardskipper

hallmans

Martin & Servera

Postadress:
Korpen Stockholm MF - Korpen
Box 11016
10061 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
11860 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 80
E-post: This is a mailto link